снимка pexelsЦените на хранителните стоки по света растат вече втори пореден месец,

...
снимка pexelsЦените на хранителните стоки по света растат вече втори пореден месец,
Коментари Харесай

Цените на хранителните стоки в света растат

снимка pexels

Цените на питателните стоки по света порастват към този момент втори следващ месец, най-вече цената на растителните масла и млечните артикули. Организацията на храните и земеделието към Организацията на обединените народи (FAO) съобщи, че междинният показател на цените на храните на FAO, който отразява месечните промени в интернационалните цени на съществени храни, през юли е 94,2 пункта, което е с 1,2% повече от юни, написа actualno.com .

Според отчет, оповестен на уеб страницата на организацията, индексът на цените на растителното масло нараства със 7,6% в съпоставяне с предходния месец, достигайки най-високата си стойност за последните пет месеца.

" Ръстът на интернационалните котировки за главните типове растителни масла се дължи на упования спад в производството, както в тази ситуация с палмовото масло, както и на увеличеното интернационално търсене на вноса и дефицита на служащи мигранти ", се споделя в документа.

Индексът на цените на млечните артикули FAO се е нараснал с 3,5%. Покачването на цените се е отразило на всички артикули - от масло и сирене до мляко на прахуляк.

Индексът на цените на зърнените култури FAO остава на практика неизменен от юни. През юли показателят на цените на месото е намалял - цената му е с 1,8% по-ниска от тази през юни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР